tisdag, augusti 28, 2012

Sänkt krogmoms ger fler jobb

Vi i Centerpartiet har stridit mycket hårt för att krogmomsen skulle sänkas och så blev fallet fr.o.m i våras. Då sänktes momsen från 25 till 12 % och effekterna har inte låtit vänta på sig. För det första har antalet jobb ökat. Antalet nyanmälda platser till arbetsförmedlingen har ökat med 16,8 % första halvåret och det är mer än övriga arbetsmarknaden. För det andra ökade restuarangbranschens volym med 4,4 % mot BNPs 1,6 % För det tredje berättar restaurangägarna att efterfrågan ökat beydligt och nya restauranger öppnar hela tiden. Självklart är detta en stor framgång för oss i Centerpartiet och så verkar det vara i många av våra frågor. Vi driver frågor mot en stark socialdemokratisk opinion, får sedan igen förslaget och ett tag efter visar det sig att vi hade rätt. Precis samma mönster känner vi igen gällande RUT-avdrag. RUT-avdraget har varit en fenomenal framgång för landets tjänstesektor och socialdemokraterna vågar inte längre ta bort avdraget (inte i retoriken ialla fall).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om du tror att du med minsta validitet kan påstå att sänkt krogmoms har positiv effekt på antalet jobb i branschen vet du tyvärr inte vad du pratar om. Du borde vara tyst. Fundera ett tag, titta på statistiken, läsa lite vetenskapsteori. Det är för många som pratar som om de visste något när det inte gör det. Det vore bättre för samhället om folk inte uttalande sig om sådant de inte känner till. Du uttalar väl dig inte om kärnfysik om du inte känner till det, och det vore bara skadlig om du uttalade dig då. Samma sak med krogmomsen. Det blir inte effekt för att du vill att det ska vara det.

Tim Svanberg sa...

Hej Anonym. Välkommen till min blogg och kul att du kommenterat. Vore ännu roligare om du hade vågat stå för det du skriver. Utgår från att kommentaren kommer direkt från sveavägen